Stef over orthomoleculair koken

Wat is jouw passie?
Mijn passie is orthomoleculair koken. Ingrediënten en bereidingswijzen zo gebruiken dat al je werkingsmechanismen, body, mind & soul, naar een hoger niveau worden getild. Hiermee heb ik mijzelf van een aantal ernstige ziektebeelden gered en dat wil ik delen met de wereld. Ik kan met geen woorden beschrijven hoe gepassioneerd ik ben door de chemie achter eten klaarmaken. En dan uren sleutelen aan een receptuur tot het écht lekker is en écht je hele zijn voedt.

Hoe ben je tot jouw passie gekomen?
Ik had een internationale carrière in de chemiesector en een zware loopbaan in de lingeriebusiness achter de kiezen toen mijn lijf tegendraads is beginnen doen. Op mijn zevenendertigste kreeg ik diagnoses voorgeschoteld van ziekten voor tachtigjarigen. Ik volgde alle doktersadviezen en slikte tal van pillen terwijl mijn lichaam verder aftakelde. Men dacht dat ik botkanker had, maar het was osteoporose die gaten in mijn beenderen had gemaakt. Dat de reguliere geneeskunde me geen antwoorden zou geven was toen wel duidelijk. Dus ik ging op zoek naar alternatieven. Ik verkocht mijn lingeriezaak en ging terug naar school om orthomoleculaire voedingsleer te studeren. De koksopleiding die ik erbij deed maakte het nog pittiger, maar mijn nieuwe eetpatroon bleek de gouden formule om mijn lichaam te genezen.
Als orthomoleculair therapeute werd me snel duidelijk dat mijn cliënten veel moeite hebben met het samenstellen en klaarmaken van hun eten. Dus ik gooide al mijn passie bij elkaar en gaf hen een easy way out. Ik startte een traiteurszaak waar ik mijn liefde voor eten klaarmaken, chemie en nutritionele optimalisatie samenbreng.

Welke meerwaarde geeft jouw passie aan je leven?
De grootse meerwaarde is dat mijn passie me toelaat om te ondernemen. Een entrepreneur moet een goede vakkennis hebben, moet kunnen managen en graag op straat lopen. Die drie kwaliteiten leunen heel dicht aan bij wie ik ben als mens. Ik ben echt een ondernemer. Ik kán niet anders. Maar er komt ook veel stress bij kijken. Je passie en je missie in de wereld zetten is een dagelijks gevecht. Bij ons heeft passie een positieve bijklank. Passie is gedrevenheid, verliefdheid en geluk. Maar in zijn Latijnse oorsprong betekent het eigenlijk ‘lijden’. Die paradox vind ik wel mooi want wanneer je een passie laat ontstaan en groeien, komt daar zowel geluk als lijden bij kijken.

Meer over Stephanie’s traiteursservice De Rode Ajuin vind je hier, op Facebook of op Instagram.

Foto: Wendy Huygebaert – Ekkow Photography

Back to Top