Lieselotte over fotografie

Wat is jouw passie?
Eén van mijn grootste passies is fotografie. Voor mij is dat de schoonheid in het alledaagse zien en ze dan vastleggen. Het liefst breng ik spontane momenten en échte verhalen in beeld. Mensen zijn op hun mooist als ze helemaal zichzelf mogen zijn. Als ik die puurheid kan vatten is mijn foto geslaagd. In iedere setting ga ik op zoek naar waar de schoonheid zit. Intussen heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en breng ik bedrijven in beeld die een uniek en authentiek verhaal willen vertellen. Of ik fotografeer mensen in hun alledaagse omgeving terwijl ze hun gebruikelijke bezigheden uitvoeren.

Hoe ben je tot jouw passie gekomen?
Toen ik klein was fietsten mijn moeder en ik ’s ochtends samen naar school. Het beeld van de zon die tijdens onze fietstochten opkwam boven de velden betoverde mij dan al. ‘Mama, daar zou je een foto moeten van nemen’. Later nam ik het heft in eigen handen. Ik zeulde overal een fototoestel mee naartoe en maakte foto’s. Veel te veel foto’s. De liefde voor beelden bleef groeien en na mijn studies ging ik een opleiding fotografie volgen. Ik perfectioneerde mijn techniek met workshops en een stage. Nu kan ik tijdens een shoot dat ene beeld dat ik voor ogen heb daadwerkelijk vastnemen in mijn foto. Dat is genieten.

Welke meerwaarde geeft jouw passie aan je leven?
Wanneer ik aan het fotograferen ben, is er alleen maar dat. Het trekt mij in het moment en laat me bewust stilstaan bij de schoonheid van dingen. Fotografie is flow. Het is ontspanning, uitdaging, afwisseling en fysieke handeling. Tijdens de nabewerking van een reportage beleef ik al dat moois opnieuw en betrap ik mezelf erop dat ik zit te glimlachen achter mijn computerscherm. Het raakt me iedere keer als ik zie hoe mensen glunderen bij het zien van hun échte foto’s, van hun échte momenten. Ik ben echt heel dankbaar dat ik dit mag doen.

In haar professionele carrière combineert Lieselotte de liefde voor fotografie, spontane momenten en authentieke verhalen met haar fascinatie voor het vinden van waardevolle verbindingen binnen organisaties. Hier zie je hoe ze dat doet.

Meer over haar fotoreportages vind je hier, op haar facebookpagina of op Instagram.

Foto: Pieter De Koekelaere 

Back to Top