Annick over yoga

Wat is je passie?
Mijn passie is yoga. Bij yoga denken we vooral aan de asana’s, de bekende yogahoudingen, maar eigenlijk gaat het veel verder dan dat. Voor mij is yoga de manier waarop ik leef. Ik wil weten waarom ik hier ben, wat mijn missie is en hoe ik mijn volle potentieel kan benutten. Een gezond lichaam, een getrainde geest en een diepe connectie met mezelf en mijn hart helpen mij daarbij. Daar gaat yoga over: bewust worden, verbinding maken, patronen doorbreken en je licht durven schijnen. Het is een voortdurende oefening om in het hier en nu te leven en om te gaan met de uitdagingen waar we elke dag voor staan. 

Hoe ben je tot je passie gekomen? 
In 2012 trok ik Eat Pray Love-gewijs naar Bali, Thailand en de Filipijnen. Een aaneenschakeling van jobs met overuren en nachtwerk in de marketing- en eventsector hadden mij uitgeblust. Na een jaar twijfelen zette ik een punt achter mijn carrière en ben ik naar Azië vertrokken. Ik was doodsbang om alleen te reizen, maar zes maanden lang ben ik daar op zoek gegaan naar antwoorden. Zonder succes, tot ik mijn zoektocht opgaf. Daarna, in de laatste weken kwam de inspiratie. Ik kreeg de ingeving om yogareizen te organiseren. Mijn hele leven hou ik al van sporten en ik deed ook regelmatig aan yoga. Ik heb talent voor organisatie dus zulke reizen op touw zetten leek een goed idee. Dat het mijn hele leven zou veranderen kwam toen nog niet in me op, maar het waren de eerste stappen die me bij mijn yoga-opleiding brachten en waar ik sindsdien op voortbouw. Ik evolueer elke dag in mijn persoonlijke practice en deel dat graag met anderen. 

Welke meerwaarde geeft jouw passie aan je leven? 
Na mijn loopbaan in events en marketing zat ik muurvast en had ik geen idee waar mijn passie lag. Maar Elizabeth Gilbert beschrijft hoe mooi het kan zijn om niet meteen te weten wat je grote passie is. Ze vergelijkt het met een kolibrie die nieuwsgierig van bloem naar bloem vliegt. Terwijl het vogeltje zo voor zichzelf een boeiend en rijk leven creëert zorgt het ook voor kruisbestuiving in de wereld. Zo is het ook voor mij. Door mijn nieuwsgierigheid te volgen is de bal voor mij aan het rollen gegaan. 
Met yoga heb ik een gereedschapskist die ik gebruik om te groeien en om een betekenisvol leven te leiden. Vroeger dacht ik dat alles in teken stond van idealen bereiken. Nu weet ik dat perfectie niet bestaat. Onvolmaaktheden maken ons uniek en geniaal. 
Inspiratie haal ik uit verschillende hoeken maar yoga heeft me vooral geleerd om bezieling en antwoorden bij mezelf te zoeken. Uit je eigen moeilijkheden leer je het meest. Als je de tijd neemt en de durf vindt om naar binnen te keren komen de mooiste inzichten naar de oppervlakte. Als yogateacher help ik ook anderen in hun zoektocht en bewustwording. Zien hoe die mensen veranderen geeft mij zoveel voldoening dat ik nu niets anders meer kan doen. 

Meer over Annick en haar liefde voor yoga vind je op haar website, haar facebookpage, instagram en youtube.

foto’s: Isabell N Wedin

 
 
Back to Top